Referenciák

A Jobeck cég termékei immár közel egy évtizede jelentek meg a magyar piacon. Ezalatt a szaklapokban megjelenő hirdetéseknek, valamint az internetes információáramlásnak köszönhetően a növényi illó olajokból készült természetes anyagot mind több felhasználó ismerte meg, s alkalmazta eredményesen.

Sajnos az enyhe telek okozta növekvő károsítás miatt a vevőkör folyamatosan bővül, s a magyar piac egyre nagyobb mennyiséget igényel. A károsítás palettája rendkívül széles: a farontó bogarak egyaránt megjelennek az antik, valamint a napjainkban készült bútorokban, régi és új parkettákban, mennyezeti fa burkolatokban, fa födémgerendákban, faházak vázszerkezeteiben és az ablakokban. De immár nem kímélik a legkeményebb akácot és a trópusi fafajokat sem. Tehát előfordulnak mindenhol, ahol táplálkozásukhoz alkalmas cellulózt találnak.

Cégünk raktárkészlete a német gyártó által készített, s a rendelkezésre álló növényi komponensek behatárolt mennyisége ellenére is folyamatos ellátást biztosít a hazai felhasználók számára. Jelenleg olyan kiszerelésekben vásárolható meg a szer, amely a gyakorlati tapasztalatok alapján széles felhasználói igények gazdaságos kielégítését biztosítja.

1. Nemrég a Jobeck cég BioAktív faanyagvédő szerével impregnálták a balatonendrédi római katolikus templom padsorait, amelyet évekkel ezelőtt megtámadtak a farontó bogarak. A kezelést követő néhány napon belül megszűnt a rovarok károsítása, amit az is jelzett, hogy a fapor pergése megszűnt a padsorokban. A plébánia képviselő testülete a jó eredmény tapasztalatai alapján azt tervezi, hogy a fából készült barokk mellékoltárt is le fogja kezeltetni, s ezzel végleg megoldják a templom szú elleni védelmét.

Magyarországi referenciák:

  1. Balatonendréd – Római katolikus templom padsorai
  2. Budapest – Vé-Ko Bt. – Restaurátor
  3. Sopron – Sixay-Ház – Restaurátor
  4. Pomáz – Pannon-Protekt Kft. – Faanyagvédelem
  5. Budapest, XVII. Pesti út 207. – Dreher söröző akác falburkolata
  6. Kocs – Tájház faszerkezetének és kiállítási tárgyainak kezelése
  7. Kalaznó – evangélikus templom
  8. Sixay Bt. – Sopron